Sharepoint 2007 de standaard Chrome bepalen

Het gebeurd me nagenoeg altijd. Altijd wanneer ik een webpart moet toevoegen aan een pagina, moet het Chrome type worden aangepast, zodat alleen de titel wordt getoond of juist helemaal niets. Dit kost niet enorm veel tijd, maar ik vind het wel vervelend om te doen, aangezien ik hem eigenlijk altijd zet op niets tonen.

Wat blijkt nu, de standaard Chrome instellingen kunnen worden gewijzigd per webpart zone via de onet.xml bestanden. Deze bestanden zijn standaard te vinden in de map /program files/common files/Microsoft shared/web server extensions/12/templates/sitetemplates/../XML.

In dit bestand staat als het goed is een stukje tekst ChromeType bij iedere webpart zone van de template. De waarde bij dit attribuut kan dan worden aangepast. De waarden zijn:

  • Default
  • TitleAndBorder
  • None
  • TitleOnly
  • BorderOnly

Bron: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.web.ui.webcontrols.webparts.partchrometype.aspx

Zelf heb ik het nog niet zien werken, omdat ik nog niet de tijd en gelegenheid heb gehad om dit een keer uit te proberen. Het is natuurlijk ook zo dat er meerdere onet.xml bestanden zijn, dus moet je wel weten welke je aan moet passen. Het is uiteraard wel handig om eerst even een backup te maken van de originele bestanden voordat je hierin aanpassingen gaat maken.


Share

comments powered by Disqus